Що можна їсти під час марафону?

Найкраще підійде гранолу, каша, йогурт із фруктами чи ягодами. Можете приготувати звичний вам сніданок з білком і клітковиною (яйця, сир, овочі, фрукти, каша, горіхи). А за 30-40 хв до старту можна з'їсти білковий батончик або випити протеїновий коктейль.

Швидкі атлети 5 км. пробігти за 14-18 хвилин, а 10 км за 30-40 хвилин. Це означає, що запасів вуглеводів в організмі вистачить практично кожному, і додаткового споживання на дистанції не потрібно.

Макарони та крупи – топ За три дні до старту варто вживати вуглеводи з низьким глікемічним індексом та низьким відсотком вмісту клітковини. Найбільш підходящі продукти для цього періоду – макаронні вироби з твердих сортів пшениці, рис, прості крупи (ячна, гречана, вівсяні пластівці).

Раціон повинен бути різноманітним і включати в себе овочі та фрукти, цільнозернові продукти, курку, рибу, нежирне м'ясо, бобові, горіхи, олії – оливкову, соняшникову, лляну. Оптимальний сніданок для бігуна складається з вуглеводів та жирів, обід – з білків та жирів, вечеря – в основному з білків.

loading
×