Що можна їсти у Мангустині?
Шкірка зрілого плоду має яскравий червоний колір (або частково переходить у жовтий). Спочатку з фрукта знімається кірка – вона щільна зовні, але ближче до серцевини – м'яка. Видаливши її, можна дістати білу ягоду та з'їсти. Кісточку виплюнути!
Іноді молоді плоди консервують, або роблять із них сухофрукти. Також в їжу придатне смажене насіння цього екзотичного фрукта, а з його шкірки готують желе.
Найбільше фрукт мангостин корисний сирим, але кісточки з м'якоті ковтати не можна. Справжньою фруктовою екзотикою вважаються десерти, смузі, морозиво та коктейлі з тропічного плоду.
Перед вживанням мангостин потрібно правильно очистити від шкірки, роблячи акуратні кругові надрізи у центральній частині плода, намагаючись не пошкодити м'якоть. Розкриваємо шкірку і витягаємо часточки. Також можна надрізати верхівку плода, після чого діставати найсмачнішу м'якоть фрукта, використовуючи звичайну ложку або вилку.