Що можна приготувати у печі тандир?

У Тандирі можна легко приготувати шашлик, м'ясо, рибу, овочі, коржики, запекти баранячу ногу, піцу. Це завжди: корисна та якісна їжа, різноманітність страв, зручність у приготуванні та можливість готувати будь-якої пори року, незалежно від погоди.

У Вірменії у тандирах (тонірах) печуть лаваш та матнакаш. На Кавказі та в Ірані в тандирах печуть лаваш.

Для розпалювання тандира найкраще використовувати тверді породи дерева: дуб, граб, березу. Тверді породи енергоємніші, відповідно при горінні виділяють більше тепла ніж хвойні породи. Дубові дрова та дрова з граба дуже щільні, тому горять довго, займають перше місце по тепловіддачі.

loading
×