Що можна приготувати з бавовняної олії?

Бавовняна олія можна вживати у їжу щодня. На ньому смажать м'ясо, рибу, картопля, страви набувають золотистої скоринки. Бавовняна олія використовують як основу для виробництва маргарину, продуктів на основі нежирного олії, та інших рослинних олій. Бавовняна олія зародилося у Середній Азії.

Олія з бавовнику застосовується у харчовій, хімічній та косметичній промисловості. На основі нерафінованого олії виготовляють оліфу. Також його використовують як освітлювальне, у місцях, де є лампове масляне освітлення. Ще з нього виробляють рослинний стеарин.

Бавовняна олія одержують насіння бавовнику. У нерафінованому олії міститься отруйна речовина «госипол», яка надає йому червоно-бурого, майже чорного кольору і гіркого. смак.

loading
×