Що можна робити з гусячими яйцями?

Гусячі яйця можна відварити або використовувати у печених стравах, а також в овочевих запіканках. Гусячі яйця є дуже поживним та цінним продуктом. З давніх-давен люди їдять гусячі яйця – сирі або запечені.

Гусячі яйця використовуються в кулінарії для приготування різноманітних страв, зокрема випічки, майонезів, десертів, запіканок, салатів і закусок. Найбільш популярним є запечені гусячі яйця.

Куряче і перепелине яйце є більш дієтичним продуктом: куряче – Калорійність 162, перепелине – 158 кКал. Зміст протеїну найбільший у гусей – 14%. На другому місці – качки (13.7 %), на третьому – перепели та кури (13.1 та 12.8 % відповідно). Лідерами за вмістом вуглеводів є гуси та качки (1.2 %).

Гусячі яйця роблять випічку більш здобною. Це особливо добре проявляється у дріжджовому тесті. Рецепт одного з варіантів дріжджового тіста гусячих яйцях (для пиріжків, булок або сендвічів) ми зараз покажемо для тих, хто готує тісто в хлібопічці.

loading
×