Що можна зробити із зібраними грибами?

Але найкраще – викинути підозрілий гриб у відро для сміття. Все, що лишилося на столі, треба почистити. У маслюків і сироїжок ножем треба зняти покривну плівку, під якою захований білий капелюшок. Білі гриби, підберезники та подосиновики достатньо очистити від гілочок, листя та хвої.

Відразу після збору потрібно видалити налиплий мох, траву, землю руками, швидко ополоснути зібране під краном, а після розкласти печериці сушитися. Якщо гриби були куплені в магазині, їх краще або почистити, знявши шкірку, або промити під струменем води, ввібравши залишки вологи сухою ганчіркою або серветкою.

У жодному разі не можна смажити гриби великими порціями – вони дадуть надто багато соку і в результаті вийдуть не смаженими, а вареними. Не варто смажити гриби на вершковому маслі, краще – на рослинному, а вершкове додати наприкінці – воно надасть смаженим грибам особливий смак.

loading
×