Що найбільше в банані?
Насамперед банан – джерело калію. А в його м'якоті містяться майже всі вітаміни групи B, причому першість у B6 (піридоксину) та B7 (біотину), а також вітамін С (аскорбінова кислота), калій, бор, марганець. Банани багаті антиоксидантами (бета-каротин), амінокислотами (триптофан), вуглеводами, крохмалем, клітковиною.22 Feb 2022
У бананах Майже немає жирів, білків і немає холестерину. Зате багато калію, магнію, фосфору та вітамінів групи В та С, антиоксидантів, а також цукру. На них рідко буває алергія, тому плоди рекомендують їсти навіть маленьким дітям та вагітним жінкам.
У таблиці наведено вміст харчових речовин (калорійності, білків, жирів, вуглеводів, вітамінів та мінералів) на 100 грам їстівної частини.Банан".
Нутрієнт | Білки |
---|---|
Норма** | 76 г |
% від норми 100 г | 2% |
% від норми 100 ккал | 2.1% |
100% норми | 5067 г |
У складі м'якоті банана містяться безліч корисних речовин: бета-каротин, пектин, вітаміни В1, В2, В6, С, РР, а також калій, кальцій, магній, залізо, фтор, фосфор та натрій, фруктоза та клітковина.