Що найбільше в банані?

Насамперед банан – джерело калію. А в його м'якоті містяться майже всі вітаміни групи B, причому першість у B6 (піридоксину) та B7 (біотину), а також вітамін С (аскорбінова кислота), калій, бор, марганець. Банани багаті антиоксидантами (бета-каротин), амінокислотами (триптофан), вуглеводами, крохмалем, клітковиною.22 Feb 2022

У бананах Майже немає жирів, білків і немає холестерину. Зате багато калію, магнію, фосфору та вітамінів групи В та С, антиоксидантів, а також цукру. На них рідко буває алергія, тому плоди рекомендують їсти навіть маленьким дітям та вагітним жінкам.

У таблиці наведено вміст харчових речовин (калорійності, білків, жирів, вуглеводів, вітамінів та мінералів) на 100 грам їстівної частини.Банан".

НутрієнтБілки
Норма**76 г
% від норми 100 г2%
% від норми 100 ккал2.1%
100% норми5067 г

У складі м'якоті банана містяться безліч корисних речовин: бета-каротин, пектин, вітаміни В1, В2, В6, С, РР, а також калій, кальцій, магній, залізо, фтор, фосфор та натрій, фруктоза та клітковина.

loading
×