Що не можна їсти і пити при тонзиліті?

Під час лікування гострого та загостреного хронічного тонзиліту із раціону слід виключити:

  • здобу, житній хліб;
  • пшоно, перлову кашу;
  • жирне м'ясо, рибу;
  • жирні сири, незбиране молоко;
  • гострі приправи, прянощі;
  • міцний чай, кава;
  • спиртні напої;
  • капусту, редьку, редис, бобові.

Тонзиліт – Це запалення піднебінних мигдаликів.Серед засобів антибактеріальної терапії лікарі найчастіше призначають:

  1. амоксицилін з клавулоною кислотою (аугментин, амоксиклав, флемоклав та інші);
  2. цефалоспорини (цефалексин, цефтріаксон);
  3. макроліди (азитроміцин, кларитроміцин);
  4. фторхінолони (ципрофлоксацин, ципролет).

відвар із чистотілу – один із найефективніших засобів. Полоскання чистотілом при тонзиліті потрібно проводити, приготувавши чай з трави чистотілу в розрахунку: 1 столова ложка трави на 1 склянку окропу. Вживати можна через 15 хвилин наполягання. Для кожного полоскання необхідно готувати свіжий розчин.

loading
×