Що не можна їсти при ентеровірусній інфекції?

Цілком виключаються молочні продукти. З раціону харчування хворого виключаються продукти, що посилюють кишкову перистальтику. Не можна вживати свіжі овочі та фрукти. Замість них можна їсти овочі та фрукти в печеному, тушкованому та вареному вигляді.

Харчування має бути збагачене вітамінами – сезонними овочами та фруктами. При цьому необхідно враховувати специфіку перебігу вірусної інфекції. Ідеально давати фрукти та овочі, приготовані на пару, тушковані на воді. Слід прибрати з раціону молочні продукти, крім нежирного кефіру чи домашнього йогурту.

необхідно виключити такі продукти харчування: сирі овочі та фрукти (можна, можливо залишити банани), сире молоко, смажене, жирне, гостре, солодощі.

Що стосується дієти, то з раціону хворіє на ентеровірусну інфекцію прибирають продукти, що викликають бродіння та посилену перистальтику. До них належать солодкі страви, газування, копчені ковбаси, хлібобулочні вироби, свіжі фрукти та овочі. Також варто виключити будь-які молочні продукти.

loading
×