Що не можна їсти при підвищеному гемоглобіні?

При підвищеному гемоглобіні слід ретельно стежити за своїм харчуванням. З раціону необхідно виключити продукти, що містять велику кількість заліза. червоне м'ясо, печінка, червоні ягоди, червоні фрукти та овочі, солодощі, копченості, крупи, жирне молоко та вершкове масло.

Які продукти знижують гемоглобін?

  • Кисломолочні продукти, особливо з підвищеним вмістом жиру у складі.
  • Рисові крупи. …
  • Фрукти жовтого та зеленого кольору (сливи, груші, біла смородина, світлий аґрус).
  • Бобові, особливо горох у будь-якому вигляді (свіжий, консервований, сушений, парений).
  • М'ясо нежирних сортів.

Відновлення балансу рідини є єдиним способом швидко знизити рівень гемоглобіну, але питво води без солі заборонено, якщо дегідратація відбулася через сильне або затяжне блювання, діарею, внаслідок масованого обмороження/опіків, боротьби з набряками (шляхом прийому діуретиків).

Корисні продукти харчування при підвищеному гемоглобіні Потрібно вживати в їжу продукти із вмістом негемового заліза, які допомагають нормалізувати рівень гемоглобіну: рис, цільнозернові хлібці, сир тофу, квасоля, шпинат, виноград, абрикоси, горіхи.

loading
×