Що не можна їсти при токсичному гепатиті?

Дієта при токсичному гепатиті передбачає часте харчування невеликими порціями (дрібне харчування). З раціону слід виключити спиртні напої, копченість, смажене, гостре, жирне. Слід обмежити такі продукти, як бобові, свіжі хлібобулочні вироби, редьку, цибулю, часник, шпинат, ікра, шоколад, какао, каву.25 May 2019

Дієта при токсичному гепатиті Основними продуктами в раціоні повинні бути свіжі овочі та фрукти (різні салати), бобові (квасоля, горох). Вживати тільки вершкові та рослинні олії. Вживати тільки легкозасвоюване м'ясо (курка, кролик).

Заборонені продукти при гепатиті

  • Наваристі бульйони;
  • жирні сорти м'яса: гусак, качка, баранина, жирна свинина;
  • молоко при непереносимість;
  • закуски гострі, копчені, солоні;
  • соуси гострі, м'ясні, рибні;
  • свіжий хліб;
  • деякі види фруктів та овочів: бобові, шпинат, щавель, кислі сорти фруктів;
  • здоба, тістечка, торти;

Гострий токсичне ураження печінки тривалістю менше ніж півроку є наслідком одноразового впливу вражаючої речовини у великій концентрації. Характерні симптоми проявляються протягом 2-5 днів. Приводить до розвитку гострої печінкової недостатності через масову загибель клітин органу.

loading
×