Що підходить до білого вина?

Біле вино

  • Біле сухе відмінно поєднується з морепродуктами, сирами, птахом та несолодкими десертами. …
  • До напівсухого підійдуть морепродукти, овочеві страви та салати та птиця, а також різні види сирів. …
  • Напівсолодке біле добре відтіняє смак солодких десертів, фруктів, легких салатів та випічки.

Напівсолодке біле вино більше поєднується з дичиною, курячою грудкою та качиною печінкою, а солодке – з фруктами, тортами, печивом, цукерками, шоколадними десертами та морозивом. У більшості випадків до білого сухого вина подають запечену у фользі рибу, а також холодні закуски з телятини та язика.

Оптимальні такі традиційні поєднання: свіжі сорти з легким вершковим смаком та ніжною структурою – рікотта, моцарелла, фета; м'які з пліснявою – бри, камамбер; козячий м'який сир чи гауда.

loading
×