Що повинен знати та вміти сомельє?

Сомельє – це фахівець з вин, знавець, що розуміється на всьому різноманітті смакових поєднань благородного напою та страв.Чим ще займаються сомельє:

  • Вибір відповідних келихів для певних сортів вин та напоїв.
  • Забезпечує необхідну температуру вина для подачі.
  • Декантація витриманих сортів вин (понад 10 років).

Сомельє – Це експерт, який володіє навичками дегустації вина, знає все про його виробництво, різновиди, зберігання, подачу та поєднання зі стравами.

Як Ви здогадалися, під цим поняттям мається на увазі одна з професій працівників ресторану – спеціаліста, який відповідає за винну картку, дегустує напій, а також консультує відвідувачів щодо вибору вина.

loading
×