Що пускають у юшку?

Які спеції та приправи кладуть у юшку Крім солі, з юшкою добре поєднується свіжа зелень: петрушка, кріп, зелена цибуля, спеції – чорний перець, лавровий лист, мускатний горіх, шафран. Хорошою добавкою може стати скибочка лимона. Чим жирніша риба, тим більше спецій можна, можливо класти.

Рибалки частіше додають перловку, оскільки вона завжди під рукою. Ця крупа надає страві додаткову в'язкість, але при цьому не перетворює суп на каламутне варево. Пшоно в вусі нагадує ікру. Щоб вийшов прозорий бульйон, таку крупу перед закладкою ретельно промивають і варять трохи більше 10 хвилин.

Головне, риба має бути свіжою. Юшка буде смачніше, якщо її готувати з різних сортів риби: окунів, сазана, судака, карасів, сьомги, коропа та щуки. Досвідчені рибалки рекомендують класти в ємність для варіння риби побільше, а води наливати поменше. Не рекомендується використовувати для юшки плотву, ляща, піскарів, воблу та тарань.

loading
×