Що робити для засвоєння білка?

Вживати м'ясо, птицю, рибу разом із салатом з овочів та зелені, заправленим яблучним/рисовим/бальзамічним оцтом або ягідним соусом. Органічні кислоти в оцті та ягодах підвищуватимуть кислотність шлунка. До того ж в овочах містяться ферменти, які допомагають організму людини переробляти білки.

Для повноцінного перетравлення та засвоєння білка організму потрібно не менше трьох годин. Тому краще не перевантажувати організм величезними порціями їжі, а зробити вибір на користь дробового харчування, харчуючись частіше, але невеликими порціями.

ламкість, тьмяність і випадання волосся; ламкість нігтів; сухість та лущення шкіри; набряки.З боку органів травлення:

  • підвищена тяга до солодкого;
  • нудота;
  • біль та здуття живота;
  • порушення випорожнення (запор, що змінюється проносом);
  • збільшення печінки.

Якість засвоєння залежить від здоров'я слизової кишечнику та наявності ворсинок, через які розщеплені до амінокислот білки потрапляють у кров. Якщо на поверхні ворсинок багато слизу, нальоту, калових відкладень, або якщо вони пошкоджені через надмірне споживання цукру, то засвоєння погіршується.

loading
×