Що робити із сухофруктами перед вживанням?

Перед вживанням або вживанням в різних рецептах сухофрукти. рекомендується мити, щоб очистити від забруднень, отриманих у процесі приготування, транспортування та зберігання. Крім того, часто фрукти під час промислового сушіння обробляють речовинами, що покращують їхній зовнішній вигляд.

1) промити під проточною водою; 2) покласти в чашу з чистою теплою водою на 5-30 хвилин в залежності від стану плода: чим він пильніший і сухіший, тим довше вимочувати.

Класичний передбачає їх замочування на півгодини у теплій воді. Діоксид сірки за цей час розчиняється та переходить у воду. Потім її треба злити, а сам продукт промити під струменем води ще раз. Можна залити сушені фрукти на десять-п'ятнадцять хвилин холодною водою.

Не обробляйте фініки окропом! Якщо це зробити їхня шкірка потріскається, і м'якоть "розвариться", після чого вони стануть не смачними.

loading
×