Що робити із зеленої частини цибулі порею?

Додавання зеленої частини цибулі-порею дає бульйону приємний, свіжий аромат та смак. Для цього листя слід додати в каструлю цілком вже при варінні інших інгредієнтів, а потім видалити, коли вони повністю віддадуть запах і зелений колір бульйону. З «зеленню» цибулі-порею відмінно поєднується нут, особливо в овочевих бульйонах.Oct 25, 2021

Для приготування страв з цибулі порея частіше використовуються його стебла. Нижня частина у нього білого кольору, а верхня — зеленого. Однак, щоб прикрасити суп або пюре, можна використовувати і самі листочки. У такому разі їх дрібно ріжуть і посипають готову страву перед подачею.

У кулінарії використовуються зелені стебла та білі цибулини цибуліпорейверхні стебла не використовуються. У цибулі-порей, як і в більшості овочів міститься багато корисних речовин: вітаміни групи В, вітамін С, велика кількість калію, а також фосфор, кальцій, магній, натрій.

Цибуляпорей може служити гарніром до м'яса або риби, його використовують як приправу до бульйону, супу, додають салати, соуси і в консервацію. Порей додають у французький пиріг киш, обсмаживши цибуля у вершковому та оливковому маслі. Порей фігурує у багатьох кухнях світу.

loading
×