Що робити, щоб краще засвоювалося залізо?

Щоб залізо краще засвоювалося, його краще споживати у поєднанні з вітаміном C. У достатній кількості він міститься в таких овочах, як картопля, брюссельська капуста, квашена білокачанна капуста, паприка, а також у цитрусових.

Препарати заліза найбільш правильно приймати вранці – натще, хоча б за 1 годину до або через 2 години після їди. Однак, щоб зменшити ймовірність розладу шлунка, можна приймати залізо під час їжі або одразу після їжі.

Для поліпшення засвоєння заліза Необхідно вживати залізовмісні продукти разом із продуктами, багатими на аскорбінову кислоту (чорна смородина, червоний болгарський перець, шипшина, зелена цибуля, грейпфрут) і міддю (продукти-джерела: вишня, інжир, гречка, вівсянка, шпинат, салат).

Людина зауважує перші симптоми анемії:

  • постійна втома;
  • сонливість шкіра стає блідою;
  • з'являються синці під очима;
  • знижений тиск;
  • головні болі;
  • біль у серці;
  • випадає волосся;
  • постійне почуття холоду.
loading
×