Що робити, якщо карамель вийшла рідка?
А от якщо карамель вийшла дуже рідка, то можна спробувати це виправити. Для цього просто помістіть карамель у сотейник, поставте на середній вогонь і постійно помішуючи, уварюйте до температури 106-107°С. Дайте суміші охолонути до кімнатної температури та можете використовувати в десертах!Sep 15, 2021
Досвідчені кондитери знаю, як загуснути карамель і досягти її однорідності. Якщо суміш вийшла надто рідкою, її можна доварити. Робити це на середньому вогні при постійному помішуванні, довівши масу до температури близько 105 градусів Цельсія.
Сироп потрібно добре уварити і потім його перевіряти наступним чином: макнути в сироп дерев'яну шпажку і одразу в склянку з холодною водою опустити. Якщо буде ніби потріскувати на звук і коли дістанете повністю буде тверда, скляна, то готова. Окрім як недоварили, може ще бути проблема в цукрі!
Через нерівномірне нагрівання, якісь частини виявляються більш щільними і твердіють під час остигання, утворюючи кристали. Ще таке можливе, якщо ви заважаєте цукор раніше, ніж він розтопився. Так ви порушуєте структуру, і саме у цих місцях карамель твердне.