Що робити, якщо в білок потрапив жовток?
Тупою частиною ножа чи вилкою потрібно надбити шкаралупу по центру яйця, відкласти «зброю», впевнено розламати яйце на дві частини. Тим самим частина білка потрапляє відразу в миску, а жовток необхідно притримати половинкою шкаралупи. Найпростіший – скласти човником долоню і перелити туди вміст шкаралупи.
Якщо жовток не надто великий, то відокремити його від білка можна за допомогою порожньої пляшки. Стисніть пляшку і піднесіть шийку до жовтку. Жовток легко втягується всередину пляшки, а білок залишається цілим.
Недостатня свіжість яєць Якщо яйця давні, підсохлі, якісно збити білки не вийде. Щоб завжди отримувати стійку білкову піну, перевіряйте яйця перед використанням на свіжість. Для цього покладіть їх у миску із холодною водою. Якщо яйця відразу ляжуть на дно, вони свіжі, а коли спливуть – свіжість сумнівна.