Що робити з горіхами після замочування?

Зберігати горіхи після замочування необхідно у холодильнику. А краще не зберігати, а відразу вживати в їжу як корисне перекушування. Така попередня обробка позитивно впливає не тільки на їхню засвоюваність, але й на смак.2 Sept 2021

розігріти духовку до 50 ° С; розкласти очищені горіхи на лист; поставити його в духовку, не зачиняючи дверцят; сушити горіхи 20-40 хвилин, періодично їх помішуючи.

Замочування не допомагає позбутися фітинової кислоти, яка заважає засвоювати залізо, кальцій, цинк та інші мінерали з горіхів.

В процесі замочування: Відходить фітинова кислота, яка перешкоджає засвоєнню поживних речовин з горіхів. Активуються «прокидаються» вітаміни та мінерали. Іде гіркота, горіхи набувають солодкого смаку. «Проявляються» зіпсовані горіхи – вони не вбирають воду.

loading
×