Що робити з молодими шишками сосни?

Соснові шишки – це шишки дерева Сосна звичайна (лат. Pínus sylvéstris). У їжу вживаються молоді зелені шишки у переробленому вигляді. Основне застосування – лікарське, також з шишок роблять варення.

Варіантів застосування соснової шишки безліч – починаючи від варення та чаю і закінчуючи маринуванням та приготуванням приправ. Просунуті шефи в Сибіру замінюють шишкою каперси, готують із них приправи для м'яса і навіть борошно.

Зелені ялинові шишки лікувальні властивості: знезаражувальні; сечогінний ефект. Додатково до складу входять деякі леткі сполуки, біоречовини, ефірні олії, вітаміни (зокрема вітамін С). Всі ці властивості корисні при авітамінозах, зниженому імунітеті чи загальної слабкості всього організму.

loading
×