Що робити з помутнілими огірками?

Якщо помутніли банки із солоними огірками, то потрібно злити розсіл, прокип'ятити його, залити огірки на 5 хвилин, потім знову злити його і ще раз прокип'ятити. Остудити трохи розсіл і залити в банки, закривши їх чистими поліетиленовими кришками.. Далі вони зберігатимуться нормально.

Якщо розсіл лише трохи помутніло, а огірки щільні, то соління можна їстиале тільки після термічної обробки. Наприклад, зваріть розсольник. Якщо на огірках після соління з'являється білий наліт – це нормально. У процесі бродіння активізуються молочні кислоти і виходить така реакція.

У жодному разі не вживайте в їжу зіпсовані або забродили соління, так як отруєння – це ще найкращий результат. Дотримуйтесь наших рекомендацій, ознайомтеся з елементарним способом стерилізації банок всього за 1 хвилину і ваші огірочки вийдуть смачними та хрусткими.

Наліт може з'явитися через погано вимиті огірків, потрапляння повітря до банку, неправильних умов зберігання, порушення дозувань. Однак якщо огірки маринували без оцту, а тільки з сіллю і водою, то наліт – це лише випала в осад кислота. Це нормальне явище і таке осад вважається безпечним.

loading
×