Що роблять із квітів лотоса?

З кореневищ лотоса роблять борошно для коржів, а зацукровані шматочки нагадують мармелад і є популярним десертом. Їх можна їсти практично у сирому вигляді. Молоде листя лотоса застосовуються в кулінарії при приготуванні страв з овочів та трав. Вони використовуються в салатах у сирому вигляді або як приправа до гарячих страв.

Листя зеленого лотоса – Це натуральна добавка для чаю. Має медовий смак із нотками зеленого чаю. Настій виходить жовто-зелений. Використовують для приготування напоїв для схуднення, підвищення імунітету, детоксикації та очищення організму.

Делікатесом східної кухні вважається корінь лотоса. Має ніжний смак, він незамінний для приготування різних смажених овочевих страв. Їдять його також у тушкованому та маринованому вигляді.

loading
×