Що роблять з личі?

Плоди личі використовують у їжу у свіжому вигляді, готують з них різні солодкі страви (желе, морозиво та ін.). Консервовані з цукром плоди без шкірки та кісточок експортуються до багатьох країн. Плоди використовують навіть для виробництва традиційного китайського вина.

Шкода від екзотичного фрукту Лічі мають неймовірні корисні властивості. А протипоказання можуть пов'язані лише з реакцій на алергени – ефіри, що містяться у шкірці фрукта. Алергічна реакція може виражатися у свербіні, висипаннях та ушкодженнях слизової оболонки у ротовій порожнині.

Шкірка біля личі щільна, але тонка, тому впоратися з нею неважко. Щоб очистити фрукт, надріжте оболонку кінчиком ножа або надірвіть пальцями, а потім просто зніміть її руками. У середині очищених плодів ви знайдете великі кісточки. Дістаньте їх – вони неїстівні.

Лічі («Драконяче око») — плід вічнозеленого дерева, що росте в Північній Індії, Китаї, Таїланді, Північному В'єтнамі, Південній Африці та США. У плодів – пухирчаста шкірка червоно-рожевого кольору, під якою ховається желеподібна соковита м'якоть і велика неїстівна кісточка.

loading
×