Що руйнує фітинову кислоту?

Замочування, пророщування та подальше кип'ятіння злаків, насіння та бобових активізують фітазу, яка потім нейтралізує фітинову кислоту. Цей спосіб нейтралізує практично всю (97-98%) фітинову кислоту, як і у випадку з ферментацією.

Фітаза – це фермент, який нейтралізує фітинову кислоту та вивільняє фосфор.

Замочування круп та бобових знешкоджує антинутрієнти, у тому числі фітинову кислоту. Сприяє пробудженню ферментів, виробництву вітамінів у крупах та бобових.

Щоб скоротити кількість Фітинової кислотинеобхідно створити умови проростання. У середньому в часі овес необхідно вимочувати 10-12 годин, жито – 8 годин, рис – 9 годин, гречана крупа – 5 годин, а пшоно – 5 годин. Одним із дієвих способів зменшення Фітинової кислоти є пророщування.

loading
×