Що руйнує зуби?
Солодкі фрукти (з високим вмістом цукру), а також соки та підсолоджені напої сприяють зростанню бактерій у роті. Навпаки, дуже кислі продукти (наприклад, лимони, ревінь, оцет) роблять зуби гіперчутливими, наприклад, холодними. Отже, після їжі прополощіть рота.
Насамперед, варто пам'ятати про вміст цукру. Тому, після вживання льодяників від кашлю, краще почистити зуби. Інакше на них утворюється липкий наліт. Пізніше під впливом бактерій цукор перетворюватиметься на кислоту, яка роз'їдає зубну емаль, що провокує розвиток карієсу.
куріння – тютюн псує колір зубів і знижує імунітет, що призводить до більш частих хвороб ротової порожнини і всього організму; лимонну кислоту у складі напоїв та продуктів харчування; чищення сторонніми пристроями – зубам протипоказаний контакт із металевими виробами, тим більше не стерильними.