Що шкідливіше за рідкий дим чи копчення?

Якщо порівнювати традиційне копчення і рідкий дим, варто уточнити, що в звичайному диму збираються шкідливі канцерогени, смоли, дьоготь, чого немає в рідкому концентраті. Адже у такому разі не застосовується горіння деревини. Інакше кажучи, можна стверджувати, що користь рідкого диму вірогідніша, ніж шкода.Oct 5, 2017

За даними Держспоживстандарту, “рідкий дим” заборонено до використання, як сильний канцероген, біля багатьох країн світу. У європейських країнах прийнято стандарти застосування різних добавок, дозволених для використання. Регламентуються припустимі дози, концентрації.

«рідкий дим») – ароматизатор у вигляді рідини або сухого концентрату, призначений для імітації ефекту натурального копчення – смаку, кольору, аромату та консервації шляхом обробки поверхні продукту або безпосереднього додавання ароматизатора в продукт у процесі приготування.

жовтуватий/жовтувато-оранжевий колір, видає рідкий дим. риба, стегенця, курочка натурального копчення, немає жовтуватий колір, а колір їх яскраво виражений, коричневий.

loading
×