Що стосується похідних арахідонової кислоти?

(В) ПРОСТАГЛАНДИНИ, ТРОМБОКСАНІ І ЛЕЙКОТРІЄНИ, ЇХ ВИРОБНИЧІ І СТРУКТУРНІ АНАЛОГИ Ці продукти є похідними арахідонової кислоти.

Джерела

  • Пісна яловичина – 0,046%
  • Ялов'ячий жир – 0,5%
  • Свиняча корейка – 0,053%
  • Свинячий жир – 0,5%
  • Бараний жир – 0,5%
  • Нирки – 0,3-0,5%
  • Печінка – 0,23-0,36%
  • Сире яйце – 0,2-0,5%

Арахідонова кислота (англ. arachidonic acid) – переважна в організмі людини поліненасичена жирна кислота….Арахідонова кислота у харчових продуктах

  • баранячий жир – 0,5%
  • яйця курячі – 0,5%
  • тюленячий жир – 0,4-12%
  • жир оселедця – 0,3-1%
  • молочний жир – 0,1-1,7%
  • олія коров'яча топлена – 0,09%

Арахідонова кислота бере участь у синтезі простагландинів, що підтримують роботу м'язів. Саме простагландини забезпечують правильне скорочення та розслаблення м'язових волокон під час навантаження. Ця функція має значення для всіх і кожного, але особливо вона важлива для спортсменів та бодібілдерів.

loading
×