Що стосується рослинних кормів?

До них відносять сільськогосподарські культури, що не досягли своєї фізіологічної стиглості, а також бадилля коренеклубнеплодів і баштанних, водорості, гідропонний корм з високим вмістом вологи (70-85%).

До соковитим кормам відносяться: зелений корм, трава пасовищна та посівних культур, бадилля, кормові гарбузи та кавуни, кормові коренеплоди та картопля, силос, а також деякі відходи промислового виробництва (переважно харчової промисловості) — цукробурякового (жом), крохмального (мезгу).

Розрізняють три групи кормів тваринного походження: 1) відходи від переробки туш сільськогосподарських тварин – м'ясне, м'ясо-кісткове борошно; 2) відходи рибної промисловості та звіробійних промислів; 3) молоко та відходи його переробки на олію, сир та кисломолочні продукти.

Вміст вологи та клітковини Корма, що містять від 60 до 90% води (трави, силос, баштанні, коренеклубнеплоди), відносяться до соковитим. Грубі корми (Солома, сіно, м'якіна) відрізняються високим вмістом клітковини, від 19 до 45%.

loading
×