Що таке 3 сорт яловичини?

У торгівлі прийнято виділяти три сорти яловичини: Вищий сорт – огузок, багаття, філейна та грудна частина, оковалок та спинна частина; Другий сорт – шия, пашина, плечова і лопаткова частина; третій сорт – заріз, передня та задня голяшка.

Другий сорт – М'ясо з 10-23% сполучних тканин. До цього сорту відноситься заріз, передня та задня голяшка.

Вирізка – найцінніша частина яловичої туші. Вона нежирна, ніжна, смачна. З вирізки виходять чудові стейки (філе-міньйон), ростбіф, шашлик, азу та м'ясо по-бурґундськи. Цю частину можна використовувати для запікання (наприклад, яловичина Веллінгтон), смажити на відкритому вогні, гасити.

Різновиди м'яса

  • Яловичина: корова, як.
  • Бараніна
  • Свинина
  • Коніна: кінь, зебра.
  • Козлятина
  • Верблюжатина
  • Собачатина
  • Кошатина.
loading
×