19Тра
2023
admin / Українцям / 0 comment
Що таке 3 сорт яловичини?
У торгівлі прийнято виділяти три сорти яловичини: Вищий сорт – огузок, багаття, філейна та грудна частина, оковалок та спинна частина; Другий сорт – шия, пашина, плечова і лопаткова частина; третій сорт – заріз, передня та задня голяшка.
Другий сорт – М'ясо з 10-23% сполучних тканин. До цього сорту відноситься заріз, передня та задня голяшка.
Вирізка – найцінніша частина яловичої туші. Вона нежирна, ніжна, смачна. З вирізки виходять чудові стейки (філе-міньйон), ростбіф, шашлик, азу та м'ясо по-бурґундськи. Цю частину можна використовувати для запікання (наприклад, яловичина Веллінгтон), смажити на відкритому вогні, гасити.
Різновиди м'яса
- Яловичина: корова, як.
- Бараніна
- Свинина
- Коніна: кінь, зебра.
- Козлятина
- Верблюжатина
- Собачатина
- Кошатина.