Що таке бараняча черева?
Баранина черева – це оболонка, що використовується для виробництва ковбасних виробів, виготовлена з нутрощів баранчика. Як правило, для неї береться відрізок дванадцятипалої, худої та клубової кишок.
Черева свиняча калібру 40-42 мм (5 метрів) – натуральна оболонка для ковбас, що отримується зі свинячих кишок. Використовуються для широкого спектру типів домашніх ковбас, вважаються найпростішими у роботі.
Підготовка свинячих, баранячих та козячих черев Неконсервовані (свіжі) кишки замочують на 3-5 хв. Вийняти оболонку із сітки, розібрати пучки на відрізки, помістити оболонку у воду температурою 30…35 °С. Пролити оболонку теплою водою; при необхідності вручну очистити від залишків серозної та слизової оболонки.
Незважаючи на те що яловичі черева є найміцнішими, найбільш підходящими для приготування м'ясних страв свинячі черева.