Що таке бланшування коротка відповідь?

Бланшування, також ошпарювання, бланшування (від дієслова бланшувати, фр. blanchir – букв. мити, білити, відбілювати, обдавати окропом; від фр. blanc – білий) – короткочасна обробка продукту окропом або пором.

Бланшуванням відбілюють кістки, м'ясо, видаляють специфічний запах продуктів або їхню надмірну гіркоту, і так далі. Бланшування – Найпростіший спосіб очистити від шкірки арахіс та мигдаль.

Бланшування – це швидка термічна обробка різних продуктів за допомогою пари або окропу. Оброблятися таким способом можуть овочі, фрукти і навіть м'ясо. В ході бланшування продукт необхідно обдати окропом, на кілька хвилин занурити в окріп або в закритому посудині піддати дії гарячої пари.

Бланшування — це метод обробки, який полягає в тому, що продукт на пару хвилин спочатку занурюють у киплячу підсолену воду, а потім поміщають у ємність із дуже холодною водою та кубиками льоду.

loading
×