Що таке гасити м'ясо?

Гасіння нагрівання продукту на плиті або в духовці на низькому вогні під кришкою в невеликій кількості води. Процес відрізняється від стомлення тим, що томління передує обсмажування інгредієнтів.

Для гасіння м'яса потрібен посуд великого об'єму, щоб м'ясо не варилося перед гасінням, а обсмажувалося до золотистої скоринки. Нарізаємо м'ясо кубиками. Зверніть увагу, що різати м'ясо треба поперек волокон. Обсмажуємо м'ясо у добре нагрітому сотейнику, 6-7 хвилин до золотистої скоринки

Гасіння – це та техніка у приготуванні, яка виконується на повільному вогні; Якщо ви гасите м'ясов рідину для гасіння можна додати трохи борошна. Це допоможе отримати досить густий і ситний м'ясний соус.

Для гасіння добре підходять окіст, лопатка, відбивні з ноги, грудинка. Пісне м'ясо – Наприклад, вирізка – від довгого гасіння може стати жорсткою, тому намагайтеся не перетримати страву на вогні. Для запікання краще використовувати великі м'які шматки – шию філій на кістки або без неї, шматки стегенця або лопатки.

loading
×