Що таке кальвадос та як його роблять?

Яблучний бренді кальвадос (calvados) міцний алкогольний напій на основі фруктів (частіше яблук, а також груш), один з різновидів про де-ві (тобто французького бренді). Отримують кальвадос шляхом подвійної дистиляції сидру, який, у свою чергу, є результатом бродіння яблучного сусла.

Кальвадос – це знаменитий яблучний чи грушевий алкогольний напій. Його отримують шляхом перегонки сидру та витримки спирту в дубових бочках. Фортеця зазвичай становить 40%. Вживається у чистому вигляді, використовується для приготування коктейлів та різних страв.

Так само як коньяком можуть називатися тільки бренді, виготовлені з винограду у французькій провінції. Коньяк, так і кальвадосом можуть називатися бренді, виготовлені з яблук або груш, у трьох регіонах французької провінції Нормандія. А самі регіони виготовлення кальвадосу називаються – апелласьони.

Ціна на кальвадос складає 642 руб. за пляшку 0.5 л, в асортименті представлені обсяги від 0.03 до 2 л вартістю від 576 до 281609 рублів.

loading
×