Що таке клітковина у продуктах?

Клітковина – це харчові волокна рослин. Продукти, що містять клітковину, не тільки краще втамовують почуття голоду, але і допомагають підтримувати нормальний рівень глюкози і холестерину в крові. Харчових волокон багато в насінні, зелених овочах, а також у цільнозернових крупах та псевдозлакових культурах.Oct 12, 2020

Де брати клітковину — 10 продуктів з високим вмістом клітковини

  • Висівки Продукт-лідер за змістом клітковини — це, звичайно ж, висівки: пшеничні, житні, рисові та вівсяні. …
  • Капуста та зелені листяні овочі.
  • Ягоди …
  • Бобові …
  • Гриби …
  • Фрукти …
  • Мигдалеві горіхи.
  • Какао

Одне з найдоступніших джерел клітковини, мікроелементів та вітамінів – це хліб із борошна грубого помелу. Найкориснішим прийнято вважати житній хліб: він низькокалорійний і в ньому багато харчових волокон, які знижують цукор у крові та очищають травний тракт.

Овочі з найбільшою кількістю клітковини: зелений горошок, брюссельська капуста, броколі, спаржа, морква; Ягоди – 3–7%. Малина та ожина містять клітковину у найбільшій кількості; Фрукти та цитрусові – 5-10%.

loading
×