Що таке кумкват користь?
Користь кумквата полягає в наступному. Зміцнює імунітет та усуває інфекції за рахунок високого відсотка вмісту аскорбінової кислоти. Фруктова кашка, перемішана з медом, чудово справляється із кашлем. Знімає нервову напругу, позбавляє апатії та зривів.
На відміну від інших цитрусових, кумкват їдять повністю, не очищаючи його. У цього фрукта кисла м'якоть і солодкувата шкірка з легкою приємною гіркуватістю. Разом ці смаки становлять дуже цікаве поєднання. А ось кісточки зазвичай викидають.
Його часто використовують для приготування цукатів. З кумквата можна робити варення та джем. У свіжому вигляді яскраві мініатюрні кумквати стануть окрасою будь-якого столу. Ними прикрашають гарячі та холодні страви, нанизують на шпажки для бутербродів, підвішують кружечки на склянки з коктейлями.