Що таке лангет у кулінарії?

Лангет (фр. languette – "язичок") – м'ясна страва російської кухні у формі тонких витягнутих відбитих і смажених у пануванні шматочків яловичої вирізки. До порції зазвичай входять два шматочки.

Взагалі вирізка яловичини ділиться на 3 частини: потовщена (головка), середня та тонка (хвостик). З потовщеної частини нарізають біфштекси, із середньої – філе, а з хвостика – лангети.

Лангет готують із свинячий або яловичої вирізки. Цим і відрізняється лангет від будь-якого іншого м'яса (антрекота, наприклад, який готують зі спинної частини), нарізаного скибочками та відбитого перед смаженням. Назва походить від франц. languette "язичок", відбиті шматочки м'яса дійсно виглядають як язички.

М'ясо наріжте поперек волокон на шматочки товщиною 1,2-1,5 см. Зовсім трохи відбийте шматки. Не потрібно домагатися зменшення товщини – лангет відбивають лише надання м'якості.

loading
×