Що таке лізин і де він міститься?

Лізін – це амінокислота, що використовується організмом для синтезу білка. Вона не може генеруватися в людському тілі і належить до незамінних амінокислот. У зв'язку з цим лізин повинен надходити в організм людини разом з прийомом їжі.

L-лізин у великій кількості міститься в продуктах тваринного походження:

  • морепродукти – креветки, кальмари, мідії, устриці;
  • м'ясо кролика;
  • м'ясо рогатої худоби – телятина, яловичина, баранина, козлятина;
  • свинина;
  • печінка та інші субпродукти;
  • молоко та молочна продукція.

Харчові джерела Гарними джерелами лізину є яйця, м'ясо (особливо червоне м'ясо, баранина, свинина та птиця), соя, квасоля, горох, сир (особливо пармезан), деякі види риби (такі як тріска та сардина), молюски.

У яких продуктах міститься лізин? Оскільки організм не може самостійно синтезувати цю амінокислоту, ми повинні заповнювати її запас із продуктів харчування або за допомогою спеціальних добавок. Лізін міститься в курячих яйцях, рибі та морепродуктах, пісному м'ясі, сирах та молочній продукції.

loading
×