Що таке м'ясо?

Категорія м'яса – це відсотковий вміст м'язової тканини (м'яса). Якщо до рецепту додані овочі, крупи, жир, сало, хліб, соя, то категорія стає нижчою, але це не означає, що продукція цієї категорії буде не якісною.Mar 12, 2018

ГОСТ, ТУ та категорії м'ясних виробів

  • Продукт категорії А містить масову частку м'язової тканини 80% і більше;
  • Продукт категорії Б містить масову частку м'язової тканини від 60 до 80%;
  • Продукт категорії містить масову частку м'язової тканини від 40% до 60% ;

Баранина та козлятина: I категорія – туші із задовільно розвиненою мускулатурою, підшкірний жир покриває спину та поперек або всю тушу. II категорія – м'язи розвинені слабо, поверхня туші покрита незначними відкладеннями жиру.

Напівфабрикати м'ясні поділяються на 5 категорій А Б В Г Д. Напівфабрикати м'ясосодержащіе на 3 категорії В,Г,Д.

loading
×