Що таке мед алкоголь?

Медовуха – алкогольний напій, що готується з води, меду та дріжджів з різними смаковими добавками. Алкогольні напої зі збродженого меду були відомі з давніх-давен по всій Європі, Африці та Азії.

Як зазначалося, у меду міститься 74-75% гексоз. З 1 т гексоз теоретично має вийти 64,79 дал безводного спирту. Вихід безводного спирту з 1 т меду теоретично становитиме 47,9-48,6 дал. Присутність у складі меду цукрози сприяє збільшенню виходу спирту.

Медовуха – Російський слабоалкогольний напій з вмістом 1,2-9,0% об'ємних часток етилового спирту, що готується методом бродіння з води, меду (не менше 8%) і дріжджів, або простим змішуванням води, меду та спирту. 1,2-9,0% про.

Напій дозволяє покращити стан нирок, налагодити травлення та впоратися з першими ознаками застуди. Нерідко рекомендують пити медовуху при бронхіті чи ангіні. До протипоказань напою відносять вагітність, годування груддю. Не слід його вживати людям із алергією на мед чи інші інгредієнти медовухи.

loading
×