Що таке пахта у випічці?

Ваша пахта готова до вживання. Якщо ні пахти, її можна замінити нежирним кефіром, йогуртом чи молочною сироваткою, мацоні. Напій буде наближений за смаковими якостями до натуральної пахтіякщо до йогурту (0,5 літра) додати молоко у співвідношенні 4:1, потім – 1 ст.

Для поліпшення консистенції в пахту додають знежирене молоко. Вміст лактози або молочного цукру в пахті вище, ніж у кефірі і простокваші, про що слід пам'ятати людям, які страждають на непереносимість лактози. Крім кальцію, пахта багата білками, містить мінерали та вітаміни групи В.

Пахта (з фін. pyöhtää "пахтати, збивати масло" або з фін. pahtaa "згущувати, давати затвердіти, застигти") – знежирені вершки, побічний продукт, що отримується при виробництві олії з коров'ячого молока.

loading
×