Що таке рецептура виробництва?

Рецептури називаються уніфікованими, оскільки вони були обов'язковими до виконання всіма підприємствами країни, у них узагальнено досвід усієї промисловості з виробництва того чи іншого виду кондитерських виробів. Вперше уніфіковані збірки нашій країні було видано 1939 р.

Рецептура — це перелік і співвідношення окремих видів сировини, що вживається для певного сорту хліба або хлібобулочного виробу. Вказуються сорт борошна та витрата кожного виду сировини (кг на 100 кг борошна), за винятком води.

Рецептура – це технічний документ, який розробляється на речовини та продукцію, що складаються з більш ніж одного компонента. У рецептури включають дані про використовувану при виготовленні товару сировину, речовини, інгредієнти, а також дані про їх відсоткове співвідношення в конкретному продукті.

loading
×