Що таке штучна червона ікра?

Ікринки натурального продукту дрібні, однорідні, розсипчасті та цілісні, не мають плівок та тріщин. Якщо ікра спливає соком, а ікринки, що здулися, — мабуть, ікру вже розморожували. Крім того, натуральні ікринки лопаються при слабкому натисканні, оболонка ж штучних більш жорстка.

Що таке імітована ікра Нині виробники імітованої ікри використовують як основну сировину екстракти морських водоростей: екстракт червоних водоростей – агар-агар і екстракт бурих водоростей – альгінат натрію. Смак та аромат імітованої ікри надають рибний бульйон та риб'ячий жир.

Візьміть невелику кількість ікринок, викладіть на тарілку та залийте окропом. Натуральна ікра – це суцільний білок, який згортається при контакті з гарячою рідиною. Якщо ікра справжня – ви побачите білі пластівці. Штучний продукт залишиться неушкодженим, а на поверхню спливуть краплинки риб'ячого жиру.

loading
×