Що таке сидр алкогольний напій?
cidre, застаріле і в просторіччя – буза) слабоалкогольний напій, що отримується за допомогою бродіння яблучного, рідше грушевого або айвового соку за допомогою додавання культивованих дріжджів або натуральним способом.
Оскільки продукт виготовляється з кислих сортів яблук, він має підвищену кислотність. Тому його не слід вживати людям, які мають захворювання шлунково-кишкового тракту, таких як виразка або гастрит.
Пиво і сидр Суттєво різняться за смаком. Оскільки сидр виготовляється із зброженого яблучного соку, його смак солодший у порівнянні з класичним. пивом. Деякі сидри описуються як сухі, інші — як суміш яблучного соку і білого вина.
З чим п'ють сидр Напій може послужити чудовим супроводом до десерту. Пити його можна як у чистому вигляді, так і у поєднанні з різними стравами. Класичний сухий та напівсухий види сидра чудово підійдуть до різних закусок, тапас та пінчос. Ігристий сидр відмінно поєднується з морепродуктами та рибою.