Що таке сінаж для корів?
Сенаж – це корм, який можна готувати за будь-якої погоди. Для приготування сінажу придатні будь-які трави, які можна прибирати після пров'ялювання з одночасним подрібненням. Високоякісний сінаж одержують із бобових трав, скошених у фазі бутонізації, а зі злакових – на початку колошення.Aug 3, 2018
Сенаж – це щось середнє між сіном та силосом. Траву вирощують і скошують як для заготівлі сіна, але укладають у пакунки до того, як вона висохне. Зазвичай у ній міститься до 30–40% вологи. Щоб уникнути поразки пліснявою, сінаж герметично упаковують, як силос, щоб запобігти доступу повітря.
Збереження поживних речовин та вітамінів у сінажі вище, ніж у сіні; При заготівлі корму втрати таких цінних частин рослин як листя, сінажу значно нижче за рахунок підбору та пресування за більшої вологості; Споживання якісного сінажу, як правило, краще сіна.
Технологія приготування сінажу складається з наступних операцій: скошування та плющення (бобових трав), зворушення та пров'ялювання трави в полі до вологості 55…60%, підбір з подрібненням, транспортування, закладка в сховище, ретельне трамбування та укриття.