Що таке соковмісний напій?

Соковмісні напої є рідким харчовим продуктом, до складу якого входить до 50% соку (залежить від рецептури та типу сировини). Як основа використовується фруктова, овочева або ягідна сировина.

Нектар — це 20–50% соку, проте без ароматизаторів та барвників. У ньому немає підсилювачів смаку, але можуть утримуватися цукор та підсолоджувачі. Морс – 15 і більше відсотків соку, немає барвників, застосовуються натуральні ароматизатори, він може містити цукор та підсолоджувачі.

Нектар — рідкий харчовий продукт, виготовлений із концентрованого соку (пюре), питної води з додаванням або без додавання однойменних натуральних ароматоутворюючих речовин.

Сік – це рідина на 100% що складається з віджатих плодів фруктів або овочів, нектарі ж зміст соку становить від 25 до 50%. Крім соку, до нього додають воду, цукор і лимонну кислоту.

loading
×