Що таке спаржа, яку їдять?

Спа́ржа лікарська, або Спа́ржа звичайна, або Спа́ржа аптечна, або Заячий холодок (лат. Aspáragus officinális) – дводомна, багаторічна трав'яниста рослина; вид роду Спаржа (Asparagus) сімейства Спаржеві (Asparagaceae). Вирощується як овочева культура. У їжу вживаються молоді пагони.

Спаржа багата клітковиною та полісахаридом інуліном – природним пребіотиком. Ці елементи покращують перистальтику кишечника та травлення, сприяють зростанню корисної мікрофлори та кращому засвоєнню корисних речовин.

"Спаржу", яка продається зазвичай у маринованому вигляді у складі корейських салатів, роблять із плівок із… соєвого молока. Коли його кип'ятять, на поверхні утворюється щільний прошарок з білка та жиру, який знімають спеціальними паличками, сушать і згортають у джгути.

loading
×