Що таке упек хліба?

Упек — у хлібопекарській справі різницю між масою тестової заготовки перед посадкою в піч і готовим гарячим виробом, що вийшов.. Виражається у відсотках маси заготівлі. Основною причиною упікання є випаровування вологи при випіканні.

Упек хліба – це різниця між масою тестової заготовки перед посадкою її в піч і масою готового хліба у момент виходу з печі у відсотках до маси тесту. При випіканні хлібобулочних виробів упек коливається в межах 6-15% і залежить від низки факторів.

Усихання – Втрата товару, що виникає внаслідок випаровування вологи та випаровування речовин. Усихання не схильні до товарів, упаковані в герметичну тару. Упек – Це втрати маси тіста (%) при випіканні, які виражаються різницею між масами тіста та гарячого хліба, що віднесена до маси тіста. Вихід хліба.

Припік – Перевищення маси печеного хліба в порівнянні з масою вжитого борошна. Припік – Це вода, яка вводиться в муку для обігу її в хліб.

loading
×