Що таке відбір голів самогону?

Процес відбору Перегонку самогону починають з інтенсивного нагрівання браги, уважно відстежуючи показання термометра. Після досягнення позначки 63 °C силу нагрівання різко знижують і повільно доводять температуру до 65-67 °C. На цьому етапі починають виділятися найлегші фракції – отруйні «голови». Mar 8, 2019

Відбір чистого спирту. Наприклад, якщо самогон має міцність 40%, то одному літрі міститься 400 мл чистого спирту (для спрощення розрахунків приймаємо його міцність за 100%). З кожного літра самогону при другій перегонці потрібно відібрати 400 * 15% = 60 мл.голів».

З 1 кг цукру відбирають 60-100 мл голів. Бажано розділити цю кількість на дві дистиляції, відібравши 30-50 мл виходу при першій перегонці та стільки ж під час другої.

Відбираємо головну фракцію у кількості, що відповідає приблизно 10% абсолютного спирту від загальної кількості в кубі. Абсолютний спирт = 100% спирту у флегмі. (Важливо! При першій перегонці головну фракцію відбирати не обов'язково!)

loading
×